Interim management

De slagkracht van
Kalumma

De ene opdracht is de andere niet. U bepaalt hoe die opdracht eruit ziet. En wat mijn rol daarin wordt. Is er onverwacht een positie vacant? Ik zorg er niet alleen voor dat alles doordraait, maar voeg met mijn ervaring en frisse blik heel wat extra's toe. Of wilt u gewoon 'extra handjes' om die plannen echt uitgevoerd te krijgen? Ik houd van doorpakken, van snel concreet resultaat. Misschien heeft u een team dat soms wat afgeremd moet worden om focus te houden. Misschien moet er juist meer peper in. Ook daar zet ik graag mijn tanden in. In no time ben ik onderdeel van uw team en weet ik interne verhoudingen goed in te schatten. Waar nodig zet ik zaken op scherp. Of juist niet, als dat meer oplevert. Maar altijd binnen een collegiale sfeer, betrokken en enthousiast.

"Ik kan natuurlijk wel zeggen dat u met Kalumma een interim teamleider/manager met passie voor marketing(communicatie) en oog voor uw medewerkers in huis haalt. Maar wilt u weten wie die Kalumma nou echt is? Lees dan hier wat opdrachtgevers, teamleden en tijdelijke collega's over mij zeggen. Of nog beter: laten we snel eens kennismaken. Dan ontdekken we meteen of die klik er is."

Lees meer ervaringen van klanten

Trainingen

Met diepgang
én direct toepasbaar in de praktijk

Kalumma verzorgt regelmatig trainingen en workshops voor jonge professionals in het marketing(communicatie)vak. Mijn doel is uw mensen meer operationele kennis en inzichten te geven. Want hun opleiding is in orde, de kennis is er. Maar er zijn veel praktische zaken en vaardigheden die in studies niet of beperkt aan bod komen. In mijn trainingen en workshop gaan we bijvoorbeeld aan de slag met het schrijven van een scherpe briefing en het beoordelen van creatief werk. We kijken wat er gebeurt aan de andere kant van de lijn, bij het bureau, de drukkerij etc. En ik vertel hoe je komt tot een heldere formulering van een nieuwe propositie. En dat is nog maar een greep uit mijn aanbod.

✔ Praktijkgericht
Naast de theoretische context leer je veel van praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te zijn.

✔ Ruimte voor eigen inbreng
Binnen de cursus kun je actuele projecten inbrengen, zodat je het geleerde direct in de praktijk brengt.

✔ Inspirerende locaties
Niks geen suffe zaaltjes. De cursusdagen vinden op verschillende inspirerende locaties plaats.


Coaching

Plezier in je werk
èn je leven

Waar ik veel energie uit haal? Het helpen van mensen bij het groeien in hun functie. Vertrouwen geven, zodat ze keuzes durven te maken. Samen hun (nieuwe) koers bepalen. Ik heb al heel wat mooie opdrachten als (interim) manager en teamleider mogen doen. Dat leverde een schat aan ervaring op met het coachen van medewerkers. Ik heb geen hiërarchische band met de mensen, maar weet wel hoe de organisatie in elkaar zit. Soms leidt juist dat tot nog betere vormen van coaching, heb ik gemerkt. Daarbij stel ik wel grenzen. Medewerker én bedrijf moeten er wijzer van worden. Het gaat niet alleen om wat de medewerker wil. Alles plaats ik in de context van het bedrijf. Samen zoeken we de confrontatie op. Ik spiegel, confronteer hem met zijn eigen gedrag, zoek uit wat zijn wensen zijn en stel gewetensvragen. Een spannende ontdekkingstocht, van dromen via denken en durven tot doen.

Voor deze drie hoofdcategorieën van coaching kunt u bij mij terecht:

  • Coaching naar ondernemerschap
  • Coaching als voorbereiding op (of in de beginfase van) uw teamleiderrol
  • Coaching binnen uw huidige functie en/of 'het roer om'

Wat coachees zeggen over Kalumma:

Yvonne:
"Hoe je tijdens een best heel informeel gesprek tot een uitgebreide analyse kan komen, vind ik knap. De ook overzichtelijke weergave hiervan is erg boeiend om terug te lezen. Die analyse heeft mij weer geholpen in het maken van keuzes in mijn leven. Kamiel, hartelijk dank daarvoor!"

Kan uw organisatie wat Kalumma gebruiken? Laten we dan binnenkort eens kennismaken.

Ik wil graag meer informatie over: